Opskrifter

Fastelavnsboller fyldt med marcipan og bagt med kagecreme

Mandag, 28. februar 2011Opdateret 22. aprilaf Karen Dyhrberg
Denne opskrift på lækre fastelavnsboller kommer fra vores læser Karen Dyhrberg fra Vejle. Disse fastelavnsboller er fyldt med marcipan og toppet med kagecreme.
1 t og 22 min
16 stk
Fastelavnsboller med marcipan
1¼ dl mælk
50 g gær
1 dl flydende margarine
1 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
450 g mel
200 g marcipan
Kagecreme
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 spsk. mel eller maizena
2 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt margarine, æg, sukker og salt.
  2. Ælt melet i dejen og del den i 16 stykker.
  3. Tril stykkerne til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Skær marcipanen i 16 stykker, tryk et stykke ned i hver bolle og lad dem hæve tildækket i 1 time.
  5. Bland æggeblommer, sukker, mel, mælk og vanilje og kog det igennem til en glat creme.
  6. Læg en skefuld creme i midten af hver bolle og form kanterne med op, så cremen ikke flyder ud.
  7. Bag bollerne ved 180° varmluft i 12 min. Lad dem afkøle og pynt evt. med glasur.