Opskrifter

Ferskensnegle

Torsdag, 28. august 2008af Redaktion
1 dl mælk25 g gær50 g smør1 æg250 g mel1 spsk. sukker6 ferskner2 spsk. rørsukker2 spsk. smør1 spsk. kanel2 tsk. vaniljesukker50 g hakket mørk

1 dl mælk
25 g gær
50 g smør
1 æg
250 g mel
1 spsk. sukker
6 ferskner
2 spsk. rørsukker
2 spsk. smør
1 spsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade

Glasur:
4 spsk. flormelis
2 tsk. citronsaft


Lun mælken og rør gæren ud heri. Smelt smørret og tilsæt det sammen med æg, mel og sukker. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time. Flå og udsten fersknerne og skær dem i tynde både. Bland ferskenbåde med rørsukker, smør, kanel og vaniljesukker i en sauterpande og lad det småsimre i 5 min. Rul dejen ud til en firkant på 30 x 30 cm og fordel ferskenfyldet og chokoladen over dejen. Rul dejen sammen som en roulade og skær den i centimetertykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min. Bag sneglene i 10-15 min. ved 225° og lad dem afkøle på en rist. Rør flormelis med citronsaft til glasur og dekorer sneglene.

Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen