Mokka-hasselnødekage
(8-10 pers.)
200 g smør (brug 75 g usaltet og 125 g almindeligt smør)
120 g blendede hasselnødder (+ makadamianødder eller afskallede hasselnødder til pynt)
200 g sukker
3 store æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kold espressokaffe (tag lidt pulver og koldt vand)
Glasur og creme:
175 g usaltet smør
250 g flomelis
1 tsk. kakao
Rør smør og sukker luftigt med piskeris eller køkkenmaskine. Rør æggene i et ad gangen. Vend nødder, sigtet mel og bagepulver i og tilsæt kaffen til sidst. Kom kagen i en smurt bagepapirforet springform. Bages ved 175° i 35 min. Tjek med pind, at den er gennembagt. Rør smør, flormelis og kakao blødt. Tag kagen ud, afkøl og flæk den en gang. Smør creme ligeligt på mellemlaget og overstykket, der pyntes med nødder.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen