Morgenboller
(12-14 stk.)
4 dl vand
20 g gær
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
150 g grahamsmel
Ca. 400 g hvedemel
Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt olie, salt, sukker og de to slags mel, hold lidt hvedemel tilbage i begyndelsen. Bland ingredienserne og ælt dejen godt. Hæver tildækket 2-3 timer. Form dejen til 12-14 boller eller tril den i stænger og skær dem i brede snitter. Læg dem på plade og kom et fugtigt viskestykke eller en omvendt bradepande over. Stil det køligt til næste morgen. Stil pladen på køkkenbordet, mens ovnen varmes op. Tænd
TIP
Dejen til morgenbollerne kan lægges og formes om aftenen og hæve køligt til næste morgen.
for ovnen på 225°. Når ovnen er varm, pensles bollerne med vand og bages gyldne på 12-15 min. på midterste ovnrille.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode bageopskrifter...
Sardisk hvedebrød
Godt brød til madpakken
Morgenboller, brød og flutes