Bagte pærer med amarettokiks
(4 pers.)
4 store pærer
½ tsk. kanel
4 spsk. flydende honning
8 amarettokiks
2 dl vaniljecreme af:
3 æggeblommer
1½ dl piskefløde
Korn af ½ stang vanilje
3-4 spsk. sukker
Evt tilbehør
Brombærsyltetøj
Del pærerne i halve og tag kernehuset ud. Dryp med kanel og honning. Bag i ovnen ved 180° i ca. 15 min. til de er bløde, men ikke faldet sammen, måske skal de have mere eller mindre tid. Tjek hvert 5. min. Lav imens cremen, som piskes sammen og varmes forsigtig op til 80°, og så enten serveres varm eller afkøles helt.
Server cremen til pærerne med drys af knuste kiks. Kan evt. suppleres med lidt syltet brombær.
Amarettokiks er store, italienske lidt makronagtige kager, og de kan erstattes med almindelige makroner.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Letbagt chokoladekage med sorbet og vaniljecreme
Jordbærfizz med vaniljeis og hyldeblomst
Blomme-æble tærte