Druetærte
125 g mel
2 spsk. sukker
85 g smør
1 æggeblomme
150 g marcipan
50 g sukker
1 æggehvide
50 g reven mørk chokolade
2 bl husblas
1 dl sød hvidvin
200 g druer
50 g marcipan
1 dl kvark
Hak mel, sukker og smør til en grynet masse. Saml dejen med æggeblommen og rul den ud på et stykke bagepapir til en firkant på 12 x 25 cm. Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød kransekagemasse. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som kant på mørdejsbunden. Prik tærten og bag den i 15 min. ved 200°. Drys bunden med chokolade og lad den afkøle på rist. Sæt husblassen i blød og halver og udsten druerne. Smelt husblassen med lidt af hvidvinen og rør den med resten af vinen. Læg vindruerne i bunden af en rugbrødsform beklædt med husholdningsfilm. Hæld geleen over og lad den stivne på køl. Riv marcipanen og rør den med kvarken. Fordel cremen over mørdejsbunden og læg vingeleen over.
Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen