Opskrifter

Druetærte

Onsdag, 27. august 2008af Redaktion
125 g mel2 spsk. sukker85 g smør1 æggeblomme150 g marcipan50 g sukker1 æggehvide50 g reven mørk chokolade2 bl husblas1 dl sød hvidvin200 g druer50 g

125 g mel
2 spsk. sukker
85 g smør
1 æggeblomme
150 g marcipan
50 g sukker
1 æggehvide
50 g reven mørk chokolade
2 bl husblas
1 dl sød hvidvin
200 g druer
50 g marcipan
1 dl kvark

Hak mel, sukker og smør til en grynet masse. Saml dejen med æggeblommen og rul den ud på et stykke bagepapir til en firkant på 12 x 25 cm. Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød kransekagemasse. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som kant på mørdejsbunden. Prik tærten og bag den i 15 min. ved 200°. Drys bunden med chokolade og lad den afkøle på rist. Sæt husblassen i blød og halver og udsten druerne. Smelt husblassen med lidt af hvidvinen og rør den med resten af vinen. Læg vindruerne i bunden af en rugbrødsform beklædt med husholdningsfilm. Hæld geleen over og lad den stivne på køl. Riv marcipanen og rør den med kvarken. Fordel cremen over mørdejsbunden og læg vingeleen over.

Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen