Flettet krans med krummer i
25 g gær
3 dl vand
3 dl kærnemælk
3 dl parboilled spelt
1 spsk. salt
1 spsk. olie
250 g groft speltmel
250 g durummel
200 g hvedemel
Pynt:
Kerner og frø
Kog spelten i 20 min. og hæld overskydende væde fra. Rør den op med de 3 dl vand, så den afkøles, og rør det så med æg, kærnemælk, salt, olie og groft speltmel. Lad det stå 1 time. Rør så durum og så meget hvedemel i, at dejen lige slipper, men stadig er lidt klistret. Lad den hæve 4-6 timer koldt eller natten over. Kom olie på hænderne og ælt den, så den kan deles i 3 stykker, som trilles til lange pølser, der flettes og foldes til en krans. Efterhæver 15 min. og bages penslet med lidt olie og drysset med blandede kerner og frø. Bages ved 190° i 30 min., til det lyder hult, når man slår mod bunden.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen