Opskrifter

Flettet krans med krummer i

Mandag, 8. december 2008af Redaktion
25 g gær3 dl vand3 dl kærnemælk3 dl parboilled spelt1 spsk. salt1 spsk. olie250 g groft speltmel250 g durummel200 g hvedemelPynt: Kerner og frøKog

25 g gær
3 dl vand
3 dl kærnemælk
3 dl parboilled spelt
1 spsk. salt
1 spsk. olie
250 g groft speltmel
250 g durummel
200 g hvedemel

Pynt:
Kerner og frø

Kog spelten i 20 min. og hæld overskydende væde fra. Rør den op med de 3 dl vand, så den afkøles, og rør det så med æg, kærnemælk, salt, olie og groft speltmel. Lad det stå 1 time. Rør så durum og så meget hvedemel i, at dejen lige slipper, men stadig er lidt klistret. Lad den hæve 4-6 timer koldt eller natten over. Kom olie på hænderne og ælt den, så den kan deles i 3 stykker, som trilles til lange pølser, der flettes og foldes til en krans. Efterhæver 15 min. og bages penslet med lidt olie og drysset med blandede kerner og frø. Bages ved 190° i 30 min., til det lyder hult, når man slår mod bunden.


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen