Orange-mandelkage
100 g mandler
200 g blødt smør
200 g rørsukker el. farin
3 æg
1 pose appelsintern (50 g)
1 økologisk appelsin
1 brev appelsinfrugt (Dr. Oetker)
300 g mel
1½ tsk. bagepulver
Smut mandlerne og rist dem gyldne på tør stegepande, i mikroovn eller ovn. Hak mandlerne groft. Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Skyl appelsinen og riv skallen fint. Pres saften. Rør appelsinfrugt, appelsinskal, saft og appelsintern i dejen. Bland mel og bagepulver og rør det i. Fordel dejen i en velsmurt form på ca. 1½ l. Bag kagen ca. 1 time og 15 min. ved 160° på nederste ovnrille. Bagetiden afhænger noget af formen, en sandkageform skal kun have godt 1 time. Orangekagen smager bedst, hvis den får lov at trække 1 døgn efter bagningen.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen