Opskrifter

Blomkålsgratin med parmaskinke

Fredag, 27. juni 2008af X
20 min. + 35 min. i ovnen(2-3 pers.)1 blomkål30 g smør30 g mel3 dl mælk3 æg60 g parmaskinke i små strimlerReven skal af ½ ubehandlet citron50 g

20 min. + 35 min. i ovnen
(2-3 pers.)

1 blomkål
30 g smør
30 g mel
3 dl mælk
3 æg
60 g parmaskinke i små strimler
Reven skal af ½ ubehandlet citron
50 g friskreven parmesanost
1 spsk. finthakket frisk timian
Salt og peber
Tilbehør: Tomatsalat og groft brød


Del blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand i 5 min. Smelt smør i en gryde og afbag med melet. Tilsæt mælken under omrøring og lad det koge godt igennem. Sluk og vent nogle minutter. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne ud i afbagningen og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og fold dem i massen sammen med blomkål, skinke, citron og reven ost. Smag til med timian.
Hæld i en smurt, raspet gratinskål og bag ved 180° i 35 min., til massen er luftig og kan holde faconen.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen