Cremet kyllingesuppe med låg
(4 pers.)
500 g kogt kyllingekød
1 l kyllingesuppe (koges på ben, skind og urter, og evt. kan kødet koges heri)
30 g smør
30 g hvedemel
1 dl hvidvin
1 dl cremefraiche
100 g reven gruyereost
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. frisk estragon
4 små skrællede småtskårne gulerødder
2 porrer i små stykker
125 g ærter
3 plader butterdej
1 æg til klister
Skær kyllingen i mindre stykker. Smelt smør i en gryde, afbag med mel og spæd med vin og suppe. Kom kyllingen i sammen med cremefraiche, gruyere, sennep og estragon og kog igennem i 3 min. Tilsæt så alle grønsagerne og fordel i ildfaste skåle. Rul dejen ud og læg på som låg med æg som klister og stil den indbagte suppe i ovnen ved 190° i 35 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere supper, der varmer og mætter...
Grønkålssuppe
Rødbedesuppe med flæsk
Rød fiskesuppe
Sellerisuppe med æbler