Entrecote med bloody marysauce og pommes frites
(4 pers.)
4 entrecotes, ribeye el.engelske bøffer
Salt og peber
Olie til stegning
Bloody marysauce:
1 lille rødløg
1 spsk. olivenolie
1 dåse hele tomater
1 spsk. limesaft
2 spsk. vodka
¾ spsk. worcestersauce
½ tsk. salt
½ tsk. Tabascosauce
Pommes frites:
3-4 bagekartofler
Olie til stegning
Salt
Tilbehør:
Årstidens grønsager
Sauce: Pil og hak løget fint og svits det et par min. i olien. Tilsæt tomater med væde og kog et par min. Miks saucen glat med stavblender. Tilsæt lime, vodka, worcestersauce, salt og tabasco og smag til.
Pommes frites: Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke stave. Læg dem i vand 15-20 min. Varm olie til 180° i en gryde. Tag kartoflerne op af vandet og dup dem tørre. Frituresteg kartoflerne ad 2-3 omgange, til de er letstegte og bløde. Læg dem på fedtsugende papir. Steg kartoflerne igen ad 2-3 omgange, til de er sprøde og gyldne.
Gnid bøfferne med salt og peber og steg dem på godt varm pande i olie 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Server dem hele eller skåret i skiver.
FRANSK BISTROMAD
Retten her kunne vi kalde et eksempel på fransk bistromad. Bistro er en mindre restaurant, som serverer mad til moderate priser. Konceptet blev udviklet i Paris, og navnet bistro kommer måske fra det russiske bystro, som betyder hurtig.
Historien siger, at ordet kom ind i det franske sprog under den russiske besættelse i Paris i 1815, hvor kosakkerne forlangte hurtig servering.
Bistromad kan være bøffer med tilbehør, men ofte serveres der slow food, som har simret længe på komfuret.
Tip
Frosne ovnkartofler kan bruges, men de har ikke samme sprødhed og smag som hjemmelavede. Første stegning af kartoflerne kan ske i god tid.
Andre eksempler på bistromad:
Grøn kartoffelsuppe med grillede rejer
Profiteroles med chokoladesauce