Fiskefrikadeller med picklesremoulade
(4 pers.)
500-700 g helt frisk lyssej- el. torskefilet
2 æg
½ dl piskefløde
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
½ sommerløg, fintrevet
Ca. 3-4 spsk. smør til stegning
Picklesremoulade:
½ dl mayonnaise
3 spsk. pickles
½ tsk. mild karry
Evt. salt og peber
4 skiver rugbrød
Kapers, dild og citron
Fisken hakkes på foodprocesser eller købes hakket, men ikke som fars. Den røres godt med æg, piskefløde, krydderier og løg og står lige 30 min. køligt. Remouladen røres sammen af mayonnaise, blendet pickles og karry og smages til. Så smeltes smørret på en pande, og når det har bruset af, lægges spiseskestore portioner af fiskefars i det varme fedtstof. Steges 15 min. i alt med 2-3 vendinger undervejs, så overfladen får god gylden stegeskorpe. Serveres med citronbåde, dild, remoulade og rugbrød.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen