Fyldt ribbenssteg
(6-8 pers.)
1¼-1½ kg ribbenssteg uden for meget ben
Salt
Fyld:
1 porre
1 madæble
1 spsk. olie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. timian
½ tsk. salt
Rids sværen helt ned til kødet, så bliver den sprød og bobler op under stegningen. Skær en dyb lomme i hele stegens længde, det er lettest at skære fra begge ender.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Svits skiverne et par min. i olie med sennep og timian. Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æblerne på panden og svits dem et par min. Krydr med salt. Kom fyldet i lommen og hold åbningerne sammen med kødnåle. Gnid sværen med salt og læg stegen i en bradepande. Sæt kødet øverst i ovnen ved 200° ca. 1½ time. Efterbrun stegen omkring 10 min. ved 225°. Skær kødet i ikke for tynde skiver, så fyldet ikke falder ud.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækkerier til julefrokostbordet...
Kylling i form med spinatsauce
Kalveleverpostej med rødbedesalat