Kalveleverpostej med rødbedesalat
500 g kalvelever
250 g spæk
1 løg
5 benfri sild
3 spsk. mel
3 æg
3 dl mælk
¾ spsk. salt
½ tsk. peber
Tynde spækskiver til formen
Hak lever, spæk, løg skåret i både og ansjoser gennem kødmaskinen. Eller miks spæk i små tern, halvdelen af leveren i mindre stykker, løgbåde og ansjoser ensartet i foodprocessor. Tilsæt resten af leverstykkerne og miks et øjeblik. Bland mel, æg, fløde, salt og peber i leverfarsen. Beklæd en aflang form med tynde spækskiver og hæld farsen i. Bag postejen på midterrillen ca. 1 time ved 175°, læg alufolie over til sidst, hvis det bliver nødvendigt. Et stegetermometer er en god hjælp, det skal vise 73°. Køl postejen af og server den med ristet bacon eller champignoner.
Rødbedesalat
(6 pers.)
4 kogte rødbeder
1 granatæble
¼ hokkaido (orange græskar)
Marinade:
Saft af ½ citron
2 tsk. flydende honning
4 spsk. olie
Salt og peber
Skær rødbederne i skiver eller strimler. Rul granatæblet hårdt mod bordet, så kernerne løsner sig. Del det i kvarter og skrab kernerne ud med teske, undgå de hvide hinder. Skræl hokkaidoen og høvl den i tynde strimler med kartoffelskræller. Bland det hele i en skål. Pisk marinaden sammen og bland den med salaten. Trækker et par timer.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækkerier til julefrokostbordet...
Kylling i form med spinatsauce
Fyldt ribbenssteg