Hakkebøf med flødespinat
(2 pers.)
45 min
3 store kartofler skåret i både
2 spsk. olivenolie
Lidt grillkrydderi
150 g svampe i tynde skiver
1 løg, hakket el. i tynde skiver
500 g hakket luksusoksekød
Salt og peber
2 dl rødvin
15 g smør
1 spsk. hvedemel
1½ dl kalvebouillon
1 tsk. worchestersovs
200 g spinat
50 g gorgonzola
2 dl cremefraiche
Æblecider
Peberrod til at krydre med
Steg kartoflerne sprøde i ovnen vendt i olie, salt og grillkrydderi i ca. 35 -40 min. ved 200 grader. Steg svampe og løg i olie i en pande og tag op når de er bløde. Drys med salt og peber. Form to bøfer og steg dem ca. 8 min. på hver side drysset med salt og peber. Smelt smør og afbag med mel, vin og fond. Smag til med worchestersovs. Damp spinaten og vend med gorgonzola, cremefraiche, æblecider og peberrod. Server med kartofler.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
PRØV OGSÅ
Svinekotelet med æbler og rosiner