Helstegt kylling med hvidløg og persille
(4 pers.)
1 stor kylling (1.300-1.500 g)
3 knolde hvidløg
2 bdt. bredbladet persille
2 kviste rosmarin
Salt og peber
½ usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
Tilbehør: Tomatsalat med mozzarella og grøn pesto og nybagt groft brød
Gnid den rensede kylling ind og udvendig med salt og peber, lidt citronskal og olivenolie. Stop ca. 25 upillede fed hvidløg ind i kyllingen sammen med 1½ bdt. skyllet persille og kvist rosmarin. Læg den i stegesoen og kom ½ dl vand i bunden. Kom skiver af citron ved, resten af de upillede fed hvidløg og resten af persillen og rosmarinen. Stil i ovnen ved 160° i 2½ time. Den er så mør, at alt falder af benene, og man smører de bagte hvidløg på brødet og serverer tomatsalat til. Drik også en god italiener som en rosso di montalcino eller en vino nobile de montepulciano.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen