Hvem gi'r pizza i aften?
Grunddej til pizza
(Til 4 runde pizzaer)
¼ pakke gær
2½ dl håndvarmt vand
1½ tsk. salt
1 spsk. olie
Ca. 400 g pizzamel
Smuldr gæren og rør den glat med vandet. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen smidig og glat. Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen 50-60 min. Varm ovnen til 275°. Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud på bagepapir til en tynd pizzabund, ca. 30 cm i diameter.
Tomatsauce
250 g cherry- el. cocktailtomater
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
2 spsk. olivenolie
3 spsk. friskhakket basilikum
Halver tomaterne og læg dem i en bradepande. Lad dem tørre på ovnens midterrille ca. 4 timer ved 100°. Miks alle tingene til saucen med stavblender eller i blender.
TIP
Portionen er til mere end 4 pizzaer, men den kan holde sig i køleskab omkring 1 uge eller ½ år i fryser.
Pizza marinara
(4 pizzaer)
1 portion pizzadej
1½ dl tomatsauce
400 g mozzarellaost
150 g muslingekød, frosset el. fra dåse
20-30 store pillede rejer
10 cherry-tomater
1 rød chili
2 fed hvidløg
3 spsk. revet granaost
Pynt:
Bredbladet persille
Smør tomatsaucen på pizzabundene. Skær mozzarellaen i skiver og fordel dem sammen med muslinger, rejer, tomater i halve og finthakket chili. Pres hvidløg over og drys ost på. Bag pizzaerne en ad gangen 8-10 min. på midterrillen ved 275°.
Pizza med carpaccio
(4 pizzaer)
1 portion pizzadej
1½ dl tomatsauce
400 g mozzarella i skiver
300 g carpaccio (kalve-el. oksefilet skåret i pålægstynde skiver)
4 tsk. trøffelolie
3 tsk. flagesalt
Groftkværnet peber
100 g høvlet parmesanost
Pynt:
Rucolasalat
Kom tomatsauce og mozzarella på de udrullede pizzabunde. Bag dem en ad gangen 8-10 min. ved 275°. Læg oksefileten på, krydr med salt og peber og dryp trøffelolie på. Høvl parmesan over og pynt med rucola.
Grønsagspizza
(4 pers.)
1 portion pizzadej
1½ dl tomatsauce
400 g mozzarella i skiver
8 marinerede artiskokhjerter
12 champignoner i tynde skiver
1 rødløg i tynde strimler
3 marinerede peberfrugter i strimler
8 marinerede fed hvidløg skåret i skiver
4-6 cocktailtomater skåret i både
Frisk oregano
Reven granaost
2 spsk. olivenolie
Salt
Fordel tomatsauce og mozzarella på de udrullede pizzabunde. Skær artiskokkerne i halve eller kvarter og læg dem på bundene sammen med de øvrige grønsager. Krydr med oregano, salt og parmesanost. Bag pizzaerne en ad gangen 8-10 min. ved 275° midt i ovnen.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen