Opskrifter

Kalvehaler i hvidvin

Mandag, 26. januar 2009af Redaktion
(6 pers.)1½-2 kalvehaler (2 kg), delt i leddene1½ spsk. olie1 tsk. saltKværnet peber250 g skalotteløg1 tsk. timian2 fed hakket hvidløg4 stilke

(6 pers.)

1½-2 kalvehaler (2 kg), delt i leddene
1½ spsk. olie
1 tsk. salt
Kværnet peber
250 g skalotteløg
1 tsk. timian
2 fed hakket hvidløg
4 stilke bladselleri
3 dl tør hvidvin
250 g champignoner

Brun kalvehalerne i en stegegryde i smørret og drys dem med salt og peber. Pil skalotteløgene og kom dem hele i gryden. Skær bladsellerien i strimler og tilsæt dem sammen med timian, hvidløg og hvidvin. Simrer ved svag varme under låg 2-21/2 time, til kødet næsten falder fra benene. Rens svampene, skær dem i skiver og kog dem med de sidste 5-10 min. Smag skyen til med salt og peber. Skyen kan jævnes med 2-3 tsk. majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.

Server kartoffelmos eller løse ris og surt til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere mad med promiller...
Gris i øl
Ølbraiseret kalveskank med vintergrønt
Engelsk porterkage
Cuvette kogt i øl med selleri og æbler