Opskrifter

Sprød salat med laksefilet og italiensk bacon

Fredag, 29. august 2008Opdateret 31. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Denne lækre salat med grillet laksefilet og italiensk bacon passer perfekt til en sommeraften på terrassen!
20 min
6 personer
Salat med grillet laksefilet
100 g friséesalat
100 g feldsalat eller vild brøndkarse
400-500 g laksefilet
Lidt olie, salt og peber
12 papirtynde skiver italiensk bacon (pancetta) eller parmaskinke
1 bdt. purløg
Dressing
1½ spsk. mild hvidvinseddike
2 spsk. valnøddeolie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Pisk dressingen sammen.
  2. Skyl og afdryp salaterne og pluk dem i mindre stykker. Hvis dette gøres i meget god tid, skal salaterne i lufttætte bokse eller poser og i køleskabet.
  3. Laksen pensles med olie, salt og peber, stilles under en forvarmet grill og steges i 8 min., til den er netop gennemstegt.
  4. Bacon el. skinke grilles 2-3 min., til det ser sprødt ud. Kan også gøres i god tid og serveres koldt eller lunt, hvis du har tiden til det.
  5. Bryd fisken i flager, bland salaten med dressingen og læg på tallerkner og fordel fisken og skinken/baconen over.
  6. Drys med hakket purløg og server med brød og et glas rosévin fra Rousillon.