Lammekølle med æblekompot og kartofler
1 udbenet lammekølle
4 stilke rosmarin
3 tsk. groft salt
2 tsk. rosenpeber
4 bagekartofler
2 spsk. olie
2 skalotteløg
2 æbler
1 spsk. honning
1 spsk. æbleeddike
2-3 røde hakkede chili
Blend rosmarin, salt og rosenpeber, eller knus det i en morter. Halver kartoflerne, pensl dem med olie, og drys med halvdelen af krydderblandingen. Sæt kartoflerne på en bageplade nederst i ovnen ved 200° i 1 time. Dup køllen tør med køkkenrulle, og gnid dem med resten af krydderblandingen. Pil løgene, skær dem og æblerne i både, og læg dem i et ovnfast fad. Pisk honningen med eddike og chili, og hæld det over æble-løg-blandingen. Læg køllen på en rist over det ovnfaste fad, sæt det ind til kartoflerne, og steg i 45 min. ved 200°.
Opskrift: Kristina Miechels
Til os, der elsker lam...
Lammebøffer
Lammefilet med løgmarmelade
Shepherd's pie
Indisk lammerkarry
Grillet lam med ærter og mynte