Ovnbagte lammebøffer
30 min. + ca. 35. min i ovnen
(4 pers.)
700 g mellemstore kartofler
2 spsk. olivenolie,
2 usprøjtede citroner
citronpeber
2 tsk. rosmarinblade
500 g hakket lammekød,
1 spsk. dijonsennep,
150 g fetaost i tern
1-2 peberfrugter,
salt
Skrub kartoflerne og skær dem i både. Riv citronskallen og pres saften ud, ca. 1 dl. Pisk citronsaft og olivenolie sammen. Bland kartoflerne med halvdelen af citronblandingen, ¼ tsk. citronpeber, ½ tsk. salt og rosmarinblade i et stort ildfast fad. Sæt fadet i ovnen 15 min. ved 225°. Bland det hakkede kød med halvdelen af citronskallen, ½ tsk. salt, 1 tsk. citronpeber og sennep og form det til 8 bøffer. Læg dem i fadet ved siden af kartoflerne.
Skær peberfrugterne i brede strimler og bland dem med kartoflerne. Kom feta og citronskal oven på bøfferne og dryp resten af citronolien over.
Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. ved 200°. Server med en skål grøn salat.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Foto: Jette M. Vesterager