Opskrifter

Løg-fetafrikadeller

Fredag, 26. september 2008af Redaktion
40 min.(4 pers.)2 mellemstore løg, finthakkede1 spsk. Olie500 g hakket svinemåkød75 g fintsmuldret feta2 spsk. Mel1 tsk. salt2 dl mælk1 æg1 tsk.

40 min.
(4 pers.)

2 mellemstore løg, finthakkede
1 spsk. Olie
500 g hakket svinemåkød
75 g fintsmuldret feta
2 spsk. Mel
1 tsk. salt
2 dl mælk
1 æg
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret merian
kværnet peber
Olie til stegning
Solsikkerødder
600 g gulerødder
1-2 løg
lidt finthakket chili efter smag
2 spsk. olie
Salt og peber
½ dl vand
2 spsk. Solsikkekerner
4 spsk. yoghurt


Sauter løgene møre på pande i olie eller kom dem 5 min. i mikroovn sammen med olien ved fuld effekt. Bland alle ingredienserne til farsen og rør den godt. Form farsen til frikadeller og steg dem 4-5 min. på hver side. Solsikkerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i halvgrove stykker. Pil og hak løgene. Svits gulerødder og løg i olie 5-6 min. ved mellemvarme. Hæld vand ved og krydr med salt og peber. Lad gulerødderne mørne under låg på 8-10 min. Server med en klat yoghurt.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen