Opskrifter

Løgsuppe med ostelåg

Tirsdag, 21. oktober 2008af Redaktion
(4 pers.)25 min. + 15 min. i ovnen2 spsk. smør500 g skalotteløg i ringe250 g rødløg i ringe2 hakkede fed hvidløg1 spsk. sirup2 tsk. hvedemel2

(4 pers.)
25 min. + 15 min. i ovnen

2 spsk. smør
500 g skalotteløg i ringe
250 g rødløg i ringe
2 hakkede fed hvidløg
1 spsk. sirup
2 tsk. hvedemel
2 laurbærblade
1 l kalvebouillon
Salt og peber
4 pl. butterdej
125 g port salut i skiver


Svits løg og hvidløg let i smør, tilsæt siruppen og lad det hele varme godt igennem ca. 5 min., til løgene er bløde. Rør melet i og tilsæt suppen sammen med laurbærblade og lad det koge i 20 min. Smag suppen til med salt og peber, og hæld den op i ovnfaste portionsskåle. Læg pladerne sammen med ost imellem hvert lag, rul den ud i ½ cm's tykkelse og del den i 4. Læg et dejstykke over hver skål og tryk kanterne godt fast. Stil skålene i ovnen ved 200° i 15 min., til lågene er sprøde og server.

Opskrift: Kristina Miechels




Prøv også
Blomkålssuppe med gulerødder
Grøn kartoffelsuppe med grillede rejer
Løg fetafrikadeller