Påskelam i fad
Ingredienser til påskelam i fad
(4 pers.)
800 g lammekød, evt. nakke eller bov
Groft salt
1 spsk. olivenolie
½ hvidkål
1 broccoli
25 g smør
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
100 g hasselnødder
1 lille bdt. persille
Tilbehør
Pomfritter og tomatsalat
Fremgangsmåde til påskelam i fad
Afpuds og skær kødet i store tern. Drys det med groft salt og lad det trække i 20 min. Snit hvidkålen fint, del broccolien i buketter og skær stilken i tynde skiver. Bring en gryde let saltet vand i kog, sluk og kom kål og broccoli i vandet og lad det trække i 3 min. Brun kødet på en varm pande i lidt olie. Tag det op, når alle overflader er godt brunet. Smelt smørret på en ren pande og kom drænet kål, broccoli og hakkede hasselnødder på panden, det må ikke brune. Sluk og vend grønsagerne med eddike, honning, salt, peber og sennep. Vend kødet i grønsagerne. Skyl persillen, hak den groft. Kom retten i et ildfast fast, drys med hakket persille og sæt det i en 220º varm ovn i 20 min. Servér straks med pomfritter og tomatsalat til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Lammekølle a la Provence
Lammesalat med korender