Smagfuld hverdagsmad: Lammegryde med aubergine
Opskrift på lammegryde med aubergine
2 personer
- 300 g lammekød i tern
- 1 aubergine
- 250 g søde kartofler
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. olivenolie + til stegning
- Salt og peber
- 1 løg
- 2 cm frisk ingefær
- ½ spsk. Karry
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 50 g tørrede abrikoser
- 1 dåse flåede tomater
- 2 dl kokosmælk
Til servering:
- 1 håndfuld frisk koriander
- 30 g mandler
- Naanbrød
PRØV OGSÅ: Marokkansk lammegryde
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Skær lammekød i tern, hvis ikke kødet allerede er udskåret, og sæt dem til side.
Skær aubergine og søde kartofler i grove tern. Snit hvidløg i tynde skiver. Vend dem med olie og salt på en bageplade med bagepapir, og bag i 20 minutter, imens du går videre med resten af retten.
PRØV OGSÅ: Oksekebab med hummus
Svits hakkede løg og revet ingefær i olivenolie i en stor gryde. Lad karry, koriander og gurkemeje riste med i 1 minut, når løgene er blevet bløde. Læg kødet i gryden, og brun det.
Skær abrikoserne i strimler, og vend dem i sammen med flåede tomater og kokosmælk. Bring saucen i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Tilsæt ovnbagte grøntsager, når de er møre, og varm retten igennem.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Servér retten med koriander og grofthakkede mandler, og byd lunede naanbrød til.
PRØV OGSÅ: Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips