Selleri med persillesmør i stegeso
(3-4 pers.)
4 små økologiske sellerier a ca. 400 g
Olie
Salt
Vask sellerierne grundigt med en svamp og klip rodtrevlerne af. Hvis der er mørke pletter på sellerierne, skrælles de med en kartoffelskræller. Gnid sellerierne med salt og olie, læg dem tæt i en gennemvædet stegeso og kom låget på. Stil den i ovnen ved 200° 1½ -2 time afhængig af selleriernes størrelse, prøv med en kødnål. Skær sellerierne i kvarter og server med:
Persillesmør:
50 g blødt smør
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 spsk. hakket persille
2 spsk. klippet purløg
Salt og peber
Rør alle ingredienserne sammen og smag til med citron, salt og peber. Sæt smørret i køleskab en halv times tid.
TIP
Rodselleri får en fantastisk smag, når de mørnes i ovnen i stegeso. Læg først sellerierne i en skål koldt vand et kvarters tid, så jorden løsner sig.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen