Opskrifter

Sprængt oksebryst med peberrodssovs

Torsdag, 30. april 2009af Redaktion
Sprængt oksebryst med peberrodssovsIngredienser til sprængt oksebryst med peberrodssovs(4 pers.)1 kg oksespidsbryst uden ben (resterbruges til pålæg)1

Sprængt oksebryst med peberrodssovs


Ingredienser til sprængt oksebryst med peberrodssovs

(4 pers.)

1 kg oksespidsbryst uden ben (resterbruges til pålæg)
1 dl salt
1 spsk. sukker
1 gulerod
100 g persillerod
1 stort løg
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 spsk. smør
4 spsk. mel
3 dl sigtet, skummet kogelage
1 dl mælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1-2 spsk. friskreven peberrod

Sådan laver du sprængt oksebryst med peberrodssovs

Gnid oksebrystet med en blanding af salt og sukker og pak det ind i en frysepose. Læg oksebrystet i køleskabet i 1 til 2 døgn og vend det et par gange. Dæk oksebrystet med vand og bring det i kog. Skum urenheder fra og tilsæt stykker af gulerod, persillerod og løg samt timian, laurbærblade og peberkorn og lad det småkoge i 21/2 time, til kødet er mørt. Smelt smørret og bag op med melet. Tilsæt kogelagen lidt efter lidt, mens der piskes. Rør mælk, salt og peber i og giv sovsen et opkog. Tag sovsen af varmen, tilsæt peberroden og smag din peberrodssovs til. Server med kogte kartofler og gulerødder.

Madopskrift: Kristina Miechels

Prøv også ...
Oksepandekage
Oksegryde med mos
Sprængt oksebryst med rød vintersalat