Sprængt oksebryst med peberrodssovs
Sprængt oksebryst med peberrodssovs
Ingredienser til sprængt oksebryst med peberrodssovs
(4 pers.)
1 kg oksespidsbryst uden ben (resterbruges til pålæg)
1 dl salt
1 spsk. sukker
1 gulerod
100 g persillerod
1 stort løg
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 spsk. smør
4 spsk. mel
3 dl sigtet, skummet kogelage
1 dl mælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1-2 spsk. friskreven peberrod
Sådan laver du sprængt oksebryst med peberrodssovs
Gnid oksebrystet med en blanding af salt og sukker og pak det ind i en frysepose. Læg oksebrystet i køleskabet i 1 til 2 døgn og vend det et par gange. Dæk oksebrystet med vand og bring det i kog. Skum urenheder fra og tilsæt stykker af gulerod, persillerod og løg samt timian, laurbærblade og peberkorn og lad det småkoge i 21/2 time, til kødet er mørt. Smelt smørret og bag op med melet. Tilsæt kogelagen lidt efter lidt, mens der piskes. Rør mælk, salt og peber i og giv sovsen et opkog. Tag sovsen af varmen, tilsæt peberroden og smag din peberrodssovs til. Server med kogte kartofler og gulerødder.
Madopskrift: Kristina Miechels
Prøv også ...
Oksepandekage
Oksegryde med mos
Sprængt oksebryst med rød vintersalat