Svinemørbrad med koriandersalat
(4 pers.)
1 stor svinemørbrad
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. Sukker (evt. palmesukker)
1 tsk. kraftig stærk karry (pulver)
2 spsk. jordnøddeolie
3 spsk. rød karrypasta
2 dl vand
2 porrer
1 citrongræs
Saften af 2 lime
1 dl ristede peanuts
Salat:
1 skrællet agurk
1 skrællet gulerod
2 potter koriander
1 bdt. bredbladet persille
2 spsk. hakket jordnød
2 spsk. hakket basilikum
Dressing af limesaft, jordnøddeolie, sukker, fiskesovs
Bland fiskesovs, sukker, karry og karrypasta og smør det på mørbraden. Stil den i ovnen i 8 min. ved 210° i et ildfast fad. Tag den ud og læg en bund af snittede porrer og citrongræs og overhæld det med vand og lime. Stil det i ovnen igen ved 180° i 20 min., til mørbraden er gennemstegt. Lav imens salaten af skrællede julienneskårne grønsager og plukkede blade. Dryp med dressing og server til drysset med ristede peanuts og kogte jasminris.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen