Vietnamesisk skaldyrskarry
(4 pers.)
300 g hvid fiskefilet
300 g jomfruhummerhaler og/eller store rejer
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
1 mellemstor courgette
1½-1 rød chili
2 spsk olie
½ tsk. gul karrypasta eller karrypulver efter smag
2 dl kokosmælk
Salt og peber
25 g cashewnødder
Tø hummerhaler eller rejer op, hvis de er frosne, og tryk dem fri for væde. Skær fiskekødet i store tern. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien og skær den i små tern. Skær courgetten i små tern. Svits grønsagerne i 1 spsk. olie 4-5 min., til de er næsten møre. Tilsæt karrypasta eller karrypulver og svits det med. Tag grønsagerne af panden. Steg fisken i resten af olien ved god varme 2-3 min. Hæld kokosmælk ved og tilsæt grønsagerne. Kog lidt ind uden låg.
Kom hummerhaler/rejer i saucen og varm dem igennem kort tid. Ligger de for længe i saucen, bliver de seje. Smag til med salt og peber. Server med ris og hakkede cashewnødder.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen