Opskrifter

Fyldte artiskokker

Søndag, 21. september 2008af Redaktion
(2 pers.)25 min. + 35 min. i ovnen2 artiskokkerCitronsaft250 g hakket oksekød2 spsk. mel1 æg2 hakkede fed hvidløg1 hakket løg1 tsk. salt1 knsp. peber2

(2 pers.)
25 min. + 35 min. i ovnen

2 artiskokker
Citronsaft
250 g hakket oksekød
2 spsk. mel
1 æg
2 hakkede fed hvidløg
1 hakket løg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 spsk. hakket persille
1 spsk. olivenolie
1 løg i kvarte
1 kvist timian
1½ dl hvidvin
1 dl vand

Vask artiskokkerne, og fjern stokken og de yderste blade. Åbn blomsten og fjern hårene i midten. Dryp artiskokkerne med lidt citronsaft for at undgå, at de bliver sorte. Bland kødet med æg og mel, og tilsæt hvidløg og løg, salt, peber og persille. Rør farsen sammen, og fyld den i artiskokkerne. Svits artiskokkerne let i olien, uden at de tager farve. Tilsæt løg, timian, hvidvin og vand, og lad det simre under låg i 35 min. Server med kogt bulgur blandet med olivenolie, citronsaft, persille og tomattern.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen