Opskrifter
Saftig appelsinkage med frisk appelsin-glasur
Mandag, 23. februar 2015Opdateret 18. martsaf All Over Press (design og foto)
Appelsinkagen er nem at bage og fint pyntet med glasur og appelsinskal - appelsinkagen er perfekt til eftermiddagskaffen eller -teen.

40 min
10 stk
Appelsinkage
75 g smør
1 dl mælk
2 æg
125 g sukker
1 usprøjtet appelsin
180 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Glasur
35 g smør
1½ dl flormelis
½ spsk. appelsinsaft
Usprøjtet appelsin
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og bland det med mælken.
- Pisk æg og sukker let og luftigt.
- Kom smørblandingen og den fint revne appelsinskal i.
- Bland mel og bagepulver og vend det i.
- Hæld dejen i en smurt form, der kan rumme ca. 1½ l.
- Bag kagen ved 175º i ca. 35-40 min., tjek med en gaffel eller kødnål, om den er gennembagt.
- Lad kagen køle lidt af i formen, inden den forsigtigt tages ud.
- Smelt smørret og tag det af varmen.
- Rør flormelis og ½ spsk. appelsinsaft i og rør til en glat glasur.
- Fordel glasuren over kagen og pynt med strimlet appelsinskal.

Dessert & Kage
Appelsintærter med mandler

Dessert & Kage
Tiramisu med jordbær og appelsin