Samosa med kylling
(35 stk.)
30 min.
400 g fillodej
400 g hakket kylling
1 hakket løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1-2 røde finthakkede chili
1 tsk. garam masala (indisk krydderi)
Saft fra 1 lime
500 g kogte kartofler
1 dl ærter
Salt og peber
Olie
Brun kyllingekødet sammen med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, chili, garam masala og limesaft. Skær kartoflerne i tern og tilsæt dem sammen med ærterne. Lad fyldet varme godt igennem og smag til med salt og peber. Pensl filloplader sammen to og to med olie, så hvert stykke består af to lag. Skær fillodejen ud i firkanter (10x10) og læg en skefuld fyld på midten. Luk dem sammen i trekanter og klæb kanterne sammen med lidt olie. Bag samosaerne ved 200° i 7 min.
TIP
Kantarellen er almindelig i de europæiske skove og har en stærk gul farve og en tragtformet hat. Kantarellen er en yderst velegnet spisesvamp, til trods for at den har en vis bitterhed rå tilstand. Bitterheden forsvinder fuldstændig ved tilberedning. Den danske sæson strækker sig fra juli til september, men vi kan ofte få udenlandske hele året.
Opskrift: Kristina Miechels