(6 pers.)
20 min. + 1 time bagning
120 g hvedemel
60 g smør
30 g sukker
1 æggeblomme
Fyld
50 g hakkede hasselnødder
50 g rørsukker
3 store æbler med fasthed og syre
50 g smør
Flormelis
Tilbehør
Vaniljeis
Hak mel og smør sammen med sukker, saml dejen hurtigt med æggeblomme og læg den på køl i 30 min. Rul meget tyndt ud mellem to stykker bagepapir og skær til, så der bliver et rektangel på størrelse med en A4-blok. Marker stykket i 6 ens mindre firkanter og læg på bageplade. Drys med hakkede nødder og sukker. Skær æblerne i tynde både og læg taglagt i en række på hver minirektangel. Kom lidt mere sukker og smør over og bag ved 160° i 45-60 min., til kagen er lysebrun og meget sprød. Æblerne er næsten lidt tørrede nu. Server lun, drysset med sigtet flormelis samt vaniljeis.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter her...
Æbletærte
Æbletærte med marcipan
Smilende Sussi
25 lækre opskrifter med æbler