Rejefrikadeller i salat
(6 pers. som forret el. snack)
750 g rejer (kogte, evt. fra frost)
1 fed hvidløg
½ skalotteløg
Lidt revet citronskal og -saft (ca. ½ citron)
1 lille bdt. basilikumblade
1 nip chili el. cayennepeber
Lidt salt
1 tsk. sukker
2-3 æggehvider til at samle farsen med
Neutral-olie
2 hjertesalathoveder
Kør rejer, hvidløg skalotteløg og citronsaft og -skal i en foodprocesser til en grov fars, der krydres med hakket basilikum chili, salt og sukker. Røres tilpas i konsistens med sammenpiskede æggehvider. Læg skefulde på bagepapir med olie og dryp olie over. Sæt i ovnen ved 250° i ca. 10 min., til de har taget farve. Anret på skyllede duppede salatblade og server et glas rosévin til. Skal det mætte mere, kan du give brød og hvidløgsmayonnaise til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere godt fra havet...
Lun salat med flere slags muslinger
Grillede grønlandske rejer med citron og hvidløg
Ørredmousse