Familiebrød
25 g gær
2 dl mælk
2 dl vand
1 æg
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olie
250 g sigtemel
Ca. 650 g hvedemel
Pynt
1 æg, sammenpisket
Birkes, solsikkekerner, sesamfrø
OPBEVARING AF BRØD
Læg brødet i en brødkasse, en brødpose eller pak det i papir, så det kan ånde. Køleskabet tørrer brødet ud. Et fugtigt surdejsbrød kan holde 5-6 dage.
Brød til frysning pakkes lunkent. Er det for varmt, dannes der for meget kondensvand i posen. Er det for koldt, virker brødet efter optøning lidt gammelt og tørt.
Lun væsken og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, sigtemel, salt, sukker, olie og hvedemel, hold lidt mel tilbage i begyndelsen. Ælt dejen godt igennem, så den bliver blank og smidig. Lad den hæve lunt tildækket ca. 40 min. Ælt dejen, del den i mindre stykker og form dem enten til boller, eller hvad fantasien nu ellers tilsiger. Læg dem på papir på bageplade. Lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og strø frø på. Bag brødene på midterrillen ved 225° ca. 10 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
FLOT BRØDFORM
Fantastisk rugbrødsform af porcelæn i flot cremefarvet nuance.
Lige nu er formen på udsalg og kan købes for 89,50 kr. i Familie Journals shop... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Speltknækbrød
Brød med cherrytomat og rødløg
Æble-jordbær marmelade
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)