Bøf a la Lindstrøm med flødekål
Ingredienser til bøf a la Lindstrøm
(4 pers.)
500 g hakket oksekød
1 mellemstort løg
2 skiver syltet rødbede
1 spsk. kapers
1 æg
2 spsk. rasp
1 dl bouillon
Salt og peber
Smør til stegning
Fremgangsmåde til bøf a la Lindstrøm
Pil løget og hak det fint. Svits det i lidt smør på panden og køl det af. Hak rødbederne. Bland det hakkede kød med løg, rødbeder, kapers, rasp, det hele æg, salt og peber. Rør farsen godt sammen og lad den hvile en halv times tid. Form farsen til 4 tykke bøffer. Steg bøfferne ca. 4 min. på hver side i smør. Tag bøfferne af panden og hold dem varme. Kog panden af med bouillon og servér skyen til bøfferne sammen med syltede agurker, kartofler og flødekogt kål.
Ingredienser til flødekogt kål
(4 pers.)
500 g savoj- el. hvidkål
Vand
1 tsk. salt
½-1 dl fløde
½ usprøjtet appelsin
Kværnet peber
Hakket persille
Fremgangsmåde til flødekogt kål
Snit kålen og giv den et opkog i vand med salt. Hæld kålen i en sigte og tilbage i gryden. Tilsæt fløden og varm den igennem med fintrevet appelsinskal. Smag kålen til med salt og peber og drys persille over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Krebinetter med hvidkålssalat
Mørbradgryde med auberginer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)