Kyllingespid med salat
Ingredienser til kyllingespid med salat
(4 pers.)
2-3 kyllingebryster med skind og uden ben
4 kviste timian
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 rødløg
1 grøn courgette
8 små træspid
Salt og peber
Salat
400 g små, vaskede kartofler
1 fennikel
½ frisée salat
1 bdt. radiser
Groft salt og peber
Saften af ½ citron
1 tsk. soja
2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Læg spiddene i vand. Skyl og pluk timianen. Pil og hak hvidløg og bland det med timian, olivenolie, eddike, lidt salt og peber sammen til en marinade. Skær kyllingestykkerne i stor tern og marinér dem i 30 min. Kog kartoflerne i 10 min., vend dem i olie og groft salt og bag dem ca. 20 min. Tag dem ud og halvér dem, når de er lidt afkølede. Pil løget og skyl courgetten, skær begge dele i mindre stykker og sæt dem skiftevis på spiddene med det marinerede kyllingekød. Steg dem på en meget varm grill eller grillpande 3 min. på hver side og regn med 4 sider, så samlet stegetid er ca. 12 min. Skyl frisée salaten grundigt, dup den tør og pluk den i lidt mindre stk. Skær renset fennikel og radiser meget tynd (evt. på rivejern) og vend dem med frisée salaten. Bland olien med citronsaft og soja og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Læg de halve, bagte kartofler over. Servér til spiddene.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kyllingetærte med tomater og oliven
Nem kylling i ovn
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)