Lammekoteletter med middelhavstilbehør
(6 pers)
18 enkelte lammekoteletter, helt afpudsede
4 kviste rosmarin
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Saften af ½ citron
Salt og peber
Salsa
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket frisk oregano
1 spsk. hakket bredbladet persille
1 spsk. hakket rosmarin
Salat
½ rødløg i tynde skiver
1 lille bdt. frisk oregano
1 lille bdt. bredbladet persille
½ fennikel høvlet helt tyndt
Saften af ½ citron
2 spsk. olivenolie
500 g aflange cherry- el. dadeltomater
Salt og peber
Tilbehør
Brød
Mariner koteletterne i 1-2 timer i olie, hvidløg og hakket rosmarin. Begynd med salaten. Bland løg, plukkede krydderurter, høvlet fennikel og citronsaft med olivenolie, salt og peber. Skyl tomaterne og halver dem. Anret dem på et fad og drys dem let med salt. Top op med krydderurteblandingen. Rør alle ingredienserne sammen til salsaen og kom dem i en skål. Steg så de marinerede koteletter drysset med salt og peber på grillpande - 2-3 min. på hver side og tag dem op på et varmt fad. Kog panden af med citronsaft, sluk og vend salsaen rundt på panden. Server med nybagt brød og salaten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med lam...
Braiseret lam med oliven og nøddepilau
Lammefarsbrød med auberginer
Forslag til dessert...
Ferskner i vanlije med bagt budding