Ferskner i vanilje med bagt budding
(6 pers.)
500 g ricotta (el. hytteost)
40 g flormelis
2 tsk. revet usprøjtet citronskal
1 æg
1 vaniljestang
230 g sukker
2½ dl sød dessertvin
4 ferskner el. 6 abrikoser
Kom ricotta, flormelis, citonskal og æg i en foodprocessor og kør, til det er helt jævnt. Kom det i en bagepapirforet 10 x 16 cm form og stil den i vandbad i ovnen ved 160° i 50-60 min. Kom skrabet af vaniljestangen, sukker og sød vin i en gryde og bring i kog. Lad det koge, til det har sirupskonsistens (ca. 10 min.). Tag stenen ud af ferskner el. abrikoser og pocher dem ved meget lav varme i siruppen i 5 min. Server med den bagte, lune budding.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en lækker påskemiddag med lam til hovedret...
Braiseret lam med oliven og nøddepilau
Lammekoteletter med middelhavstilbehør
Flere gode desserter...
Hyldeblomstis på chokoladebunde
Italiensk trifli med jordbær
Abrikostrifli