Åses æblekage
Ingredienser til Åses æblekage
125 g sukker
125 g smør
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
125 g hvedemel
2 æg
½ dl mælk
3-4 æbler
Sukker
Kanel
Tilbehør til Åses æblekage
Flødeskum eller cremefraiche
Sådan laver du Åses æblekage
Rør smør og sukker let og luftigt. Pisk æggene. Bland bagepulver, vaniljesukker og mel og rør det i smørret skiftevis med de piskede æg og mælken. Kom dejen til din æblekage i en form på ca. 22 cm i diameter. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. Stik æbleskiverne ned i dejen til din æblekage og drys med sukker og kanel. Bag din æblekage midt i ovnen ved 180º i 20- 30 min. Prøv med en kødnål, om din æblekage er gennembagt. Lad din æblekage køle lidt af på en rist og servér den nybagt med flødeskum eller cremefraiche.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Pærekage
Æble-hindbærmuffins
Vi elsker muffins!