Oksekødspie med kartoffellåg
(3 pers.)
25 min. + 30 min. i ovnen
650 g kartofler
400 g hakket oksekød
1 stort hakket løg
1 spsk. olie
2 gulerødder
1 hakket chili
2 tsk. salt
1 tsk. peber
2 æg
1½ dl cremefraiche 18%
1 færdig tærtedej
2 spsk. rasp
Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Svits kød og løg i olien. Riv gulerødderne og tilsæt dem sammen med chili, salt og peber. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem let med et piskeris og lad dem afkøle lidt. Pisk æggene med cremefraichen og rør det i kartoffelmosen. Læg dejen i et tærtefad med bagepapir og hæld kødet i. Fordel kartoffelmassen over kødet, drys med rasp og bag tærten i ovnen i 30 min ved 200°. Server med en god råkost.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Prøv mere med hakket oksekød...
Hakket oksekød med thailandsk pift
Aubergineruller med oksekød
Hakkebøf med majssalsa