Ingredienser til kringle
25 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk. sukker
200 g smør
300 g mel
Fyld
100 g smør
75 g sukker
1 tsk. kanel
65 g marcipan
Pensling
Æg til pensling
2 spsk. mandelsplitter
2 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde til kringle
Rør gæren ud i mælken og rør æg og sukker i. Hak smørret i melet, rør mælkeblandingen i og saml dejen. Rul dejen ud mellem to stk. meldrysset bagepapir til en firkant på 20 x 40 cm og fjern det ene lag bagepapir. Rør smør, sukker og kanel sammen og smør det på dejen. Riv marcipanen og fordel den i en stribe på langs ad dejen. Fold dejens ender og de to langsider ind over marcipanen, læg den på en plade med bagepapir og lad den hæve i 20 min. Pensl med æg, drys med mandelsplitter og perlesukker og bag kringlen ved 200° i 20 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...