Grillet oksefilet med skalotteløg -tomatsovs
(4 pers.)
4 bøffer skåret af filetstykket midt på rygstykket af en velhængt okse
1 spsk. olivenolie til at pensle panden med
Salt og peber
Sovs
6 skalotteløg
1 fed hvidløg
25 g smør
1 dåse cherry-tomater, hakket groft
2 kviste estragon
2 kviste timian
2½ dl hvidvin
2 dl madeira (tør) el. sherry
2½ dl hønsebouillon
Dressing
1 hakket skalotteløg
1 dl hvidvin
½ dl piskefløde
50 g smør
1 hakket tomat uden indmad
1 dl hakket persille/
purløg/estragon
Tilbehør
Kogte kartofler og
Sukkerærter
Begynd med sovsen. Kog løg og hvidløg i smørret under låg i 10-15 min. Blend med tomater og kog så det hele med krydderurtekviste, vin og bouillon i 30 min. ved svag varme uden låg, så det reducerer til en kraftig, tyk sovs.
Lav så dressingen. Kog hakket løg i hvidvin, til væden næsten er væk. Kom fløde ved og blend så med smør. Det giver en cremet sovs, der nu ikke må varmes mere. Kom hakket tomat og krydderurter i og server til.
Kog kartofler i 20 min. og blancher sukkerærter i 20 sek.
Drys bøfferne med salt og peber og steg dem på grillpande ca. 2 min. på hver side, hvis de skal være rosa, eller giv dem 3 min. på hver side til at være medium. Alt afhænger af tykkelsen, så brug din finger til at mærke efter. Jo blødere, jo rødere.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere lækre bøffer...
Kalvekotelet med sherry og rosiner
Lammetykstegsbøffer
Entrecôtes med bearnaise og fritter