Sesamkylling med smørbagte rødbeder
15 min. + 50 min. i ovnen
(2 pers.)
4 kyllingelår
2 spsk. mel
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. paprika
2 tsk. salt
500 g rødbeder
2 fed hvidløg
Salt og peber
50 g smør
Skær 2-3 dybe snit i hvert kyllingelår. Bland mel, sesam, paprika og salt og vend kyllingelårene heri. Skræl rødbederne, halver dem og læg dem i et ovnfast fad. Hak hvidløgsfeddene groft og drys dem over rødbederne sammen med salt og peber. Fordel smørret i klatter over rødbederne og læg kyllingelårene på en bagerist over fadet, så kyllingesaften drypper ned ved rødbederne. Stil rødbeder og kylling i en forvarmet ovn ved 200° i 50 min. Server retten med lidt græsk yoghurt, rørt op med presset hvidløg, paprika, salt og peber.
Opskrift: Kristina Miechels