Shawarma
600 g mørt kalvekød
2 spsk. shawarmakrydderi (se opskriften her)
1 tsk. sort peber
1 spsk. salt
4 spsk. eddike
1 spsk. olie
Skær kødet i strimler, bland det med krydderier, eddike og olie og lad kødet marinere i mindst et par timer på køl. Fordel kødet i et smurt, ovnfast fad og steg det i en 250° varm ovn i 7 min., vend kødet og steg i yderligere 5 min. Server kødet i pitabrød med salat, tomat, agurk, shata og yoghurt rørt med presset hvidløg, hakket mynte, salt og peber.
Tip: Shata er en traditionel stærk chilisovs fra det mellemøstlige køkken, der egner sig godt som ekstra krydring til pitabrød, pizza og sandwich. Chilisovsen kan købes hos etniske købmænd, eller du kan lave den efter opskriften her.
Madopskrift: Kristina Marckmann
SNIT GRØNSAGERNE
Mandolinjernet fra Börner skærer dine grønsager i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Shawarma-krydderi
Falaffel med mynteyoghurt
Pitabrød med rejer og hummus
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)