Opskrifter

Fyldte tomater med oksekødsfyld

Onsdag, 4. september 2013af Redaktion
Her får du en lækker opskrift på nogle fyldte tomater med oksekødsfyld.

Ingredienser til fyldte tomater

(4 pers.)

8 tomater
400 g hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
½ bdt. persille
1 håndfuld basilikum
2 spsk. revet granaost
1 æg

Til gratinering:
Rasp
Revet ost

Fremgangsmåde til fyldte tomater

Skær toppen af tomaterne og udhul dem. Gem indholdet og drys tomaterne indvendig med salt og peber. Stil dem med bunden opad, så saften kan løbe fra.

Pil og hak løg og hvidløg. Svits det på panden i olie. Kom kød på panden og brun det ved god varme under omrøring. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomatindmaden og tomatpuré. Lad det simre 4-5 min. og køl det af. Bland kødet med hakket persille, snittet basilikum, ost og æg. Hvis fyldet virker for løs, kan lidt rasp samle det. Kom fyldet i tomaterne i et ildfast fad og drys med rasp og ost. Sæt fadet i ovnen ved 200° ca. 30 min. Spis tomaterne med brød og grøn salat.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Sicilianske aubrgineruller
Tomatsuppe med croutoner