Koldskålsmousse med jordbærsalat
(4 pers.)
½ liter citronkærne (fra Thiese Mejeri, kan købes færdig hos Irma og FDB)
1 pasteuriseret æggehvide
4 blade husblas
Revet skal ½, ubehandlet citron
500 g jordbær
4 spsk. sukker
Saften af ½ citron
Udblød husblas i koldt vand. Smelt den over vandbad og rør den i citronkærnen sammen med citronskal. Når den har sat sig (ca. 5 min. på køl) piskes æggehviden stiv og foldes i. Det hældes i glas og stille på køl. Jordbærrene renses og skæres i kvarte og vendes med sukker og citronsaft. Anrettes på den stivnede mousse lige inden servering.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Jordbær-vaniljecreme med marengs
Jordbær i glas med creme
Rabarberslush
Find mange flere skønne desserter med jordbær og rabarber her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)