(4 pers.)
200 g rejer eller pillede fjordrejer
8 store kammuslinger
Evt. lidt kornblomster eller lign. til pynt
8 hvide asparges
12 grønne asparges
1 bundt kørvel
½ bundt dild
Salt og peber
1 citron
2 spsk. olivenolie
1 dl hjemmerørt mayonnaise
Tilbehør
Brød
OM ASPARGES
Asparges er en underlig en, for den er både meget mild og samtidig meget syreholdig.
De hvide asparges dyrkes i opsatte bede under jorden, mens de grønne dyrkes over jorden. De grønne asparges har en lidt kraftigere smag end de hvide - de har et større næringsindhold - og er nemmere at tilberede.
Steg kammuslingerne ganske kort på en pande i lidt olie og drys med salt og peber. Skræl de hvide asparges og knæk enderne af alle aspargesene. Kog halvdelen af de hvide asparges i 5 min. og de grønne i 1 min. Skræl de øvrige hvide asparges i flager. Bland flagerne med dild og kørvel. Anret rejer, stegte kammuslinger, små dutter mayonnaise og anbring salaten over. Dryp med citron og olie, salt og peber. Pynt med lidt blomster og server med brød til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
PRAKTISK PENSEL
Praktisk pensel i silikone til bagning og mad. Perfekt til brede overflader og supernem at rengøre! Penslen koster 39 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Høbagt skinke med aspargessalat
Pasta med flødeasparges
Asparges-pastasalat
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)