Opskrifter

Ostegratinerede spinat-pandekager

Mandag, 25. august 2008af Redaktion
Lækre spinat-pandekager gratineret i ovnen. Et nemt og lækkert aftensmåltid.

Opskrift på ostegratinerede spinat-pandekager

(4 pers.)

Pandekager:
175 g mel
¼ tsk. salt
5 dl mælk
2 æg
Smør til stegning

Fyld:
400 g hel frossen spinat
250 g ricottaost el. hytteost
2 fed hvidløg
1½ tsk. salt
Kværnet peber
75-100 g mild revet ost

Pandekager:
Bland mel og salt og pisk mælken i ad nogle gange til en klumpfri dej. Pisk æggene i. Beregn ca. ¾ dl dej til hver pandekage og bag dem i lidt smør et par min. på hver side. Læg pandekagerne i en stak med en strimmel madpapir mellem hver, så de nemt kan skilles ad.

Fyld:
Tø spinaten op og tryk den fri for væde. Bland spinat, ricotta, presset hvidløg og smag til med salt og peber. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg dem i et smurt ildfast fad og drys ost over. Gratiner midt i ovnen ca. 10 min. ved 250°, til osten er smeltet.

Tip:
Pandekagerne kan bages og fyldes dagen før. Bagte pandekager kan fryses.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også: Pandekager med svampepaté