Ostegratinerede spinat-pandekager
Opskrift på ostegratinerede spinat-pandekager
(4 pers.)
Pandekager:
175 g mel
¼ tsk. salt
5 dl mælk
2 æg
Smør til stegning
Fyld:
400 g hel frossen spinat
250 g ricottaost el. hytteost
2 fed hvidløg
1½ tsk. salt
Kværnet peber
75-100 g mild revet ost
Pandekager:
Bland mel og salt og pisk mælken i ad nogle gange til en klumpfri dej. Pisk æggene i. Beregn ca. ¾ dl dej til hver pandekage og bag dem i lidt smør et par min. på hver side. Læg pandekagerne i en stak med en strimmel madpapir mellem hver, så de nemt kan skilles ad.
Fyld:
Tø spinaten op og tryk den fri for væde. Bland spinat, ricotta, presset hvidløg og smag til med salt og peber. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg dem i et smurt ildfast fad og drys ost over. Gratiner midt i ovnen ca. 10 min. ved 250°, til osten er smeltet.
Tip:
Pandekagerne kan bages og fyldes dagen før. Bagte pandekager kan fryses.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også: Pandekager med svampepaté