Opskrifter

Juleskinke

Lørdag, 10. december 2011af Redaktion
Lækker, glaseret skinke

(8 pers.)

1 lille skinke (ca. 3 kg)
1 stort løg i tynde skvier
5 nelliker

Glasering
2 dl gylden sirup
150 g farin
10-15 nelliker

Skær sværen af skinken, men lad et tyndt lag fedt sidde, som du skærer i fine tern. Læg skinken i et ovnfast fad og drys med løg og nellike, der stikkes i fedtet over den. Fyld op med vand i ca. 3 cm højde. Pak stegen grundigt ind i alufolie i flere lag. Sæt den i 160° varm ovn i 1 time, sænk så temperaturen til 140° og fortsæt i 1½ time mere. Lad den så hvile, mens du laver glaseringen.
Kog farin med 1 dl vand og sirup. Når den er sirupsagtig, tilsættes resten og det hele koger nogle min. mere. Læg stegen i en ren bradepande. Fordel siruppen jævnt over stegen og sæt den i en 200° varm ovn i 20 min., til den glacerer.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Jansons fristelser
Gule ærter, flæsk og medisterpølse
Ingefærkrydrede revelsben

Få tjek på al julemaden her...

Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)